ذخیره تصویر توليد بيش از ۹ هزار تن خرماي پيارم در شهرستان حاجي آباد

با پايان يافتن زمان برداشت محصول خرما در شهرستان حاجي آباد حدود 9هزار و 500 تن خرماي پيارم در نخلستانهاي اين شهرستان توليد و به بازار عرضه گرديد.
كارشناس مسئول نخيلات سازمان جهاد كشاورزي با بيان اين مطلب گفت: سطح زير كشت نخيلات شهرستان حاجي آباد 5هزار و 500 هكتار مي باشد كه يكهزار و 500 هكتار آن به رقم خرماي پيارم اختصاص دارد.
ابراهيم حيدري با بيان اينكه برداشت خرما در منطقه از اول شهريور ماه آغاز و تا آخر آبان ماه ادامه دارد افزود: خرماي حاجي آباد علاوه بر تامين بخش‌هايي از بازار داخلي، ارقام منحصر به فرد آن نيز همچون پيارم به كشورهاي اروپايي و آسياي شرقي صادر مي‌شود.
وي خاطر نشان كرد: رقم پيارم از نوع تجاري و درجه يك بوده كه به دليل كيفيت مناسب و بازارپسندي يك رقم خاص صادراتي محسوب مي شود. وي همچنين به اجراي طرح حذف و جايگزيني نخيلات فرسوده و غير تجاري با ارقام مناسب و نيز طرح توسعه كشت پيارم با استفاده از نهال يارانه دار اشاره كرد و يادآور شد:  پاجوش و نهال كشت بافت پيارم به دليل ارزش بالاي اين رقم و صادراتي بودن اين محصول جهت جايگزيني ارقام نامرغوب در نظر گرفته شده است.
حيدري هدف از اجراي اين طرح را جايگزيني ارقام مرغوب خرما به جاي ارقام نامرغوب، رعايت اصول به زراعي و تنظيم فاصله كاشت دانست و بيان داشت : شهرستان حاجي آباد تنها منطقه اي است كه بهترين خرماي تجاري و صادراتي ايران را توليد مي‌كند.
وي ارقام پيارم، مضافتي، خاصويي، شاهاني و… از ارقام معروف اين شهرستان عنوان كرد و گفت:  خرماي پيارم رقم مرغوب و منحصر به فرد اين شهرستان بوده كه توجه بازار جهاني را به خود جلب نموده است .گفتني است اين  نوع رقم خرما سرشار از مواد قندي، پروتيني و ساير مواد معدني بوده و از ارزش غذايي بالايي برخوردار است و به دليل تحمل زياد نخل آن در برابر شوري در سطح وسيعي از باغات شهرستان كشت شده است. 

منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *