کارشناس باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان از برداشت محصول پسته از باغات حاجی آباد خبرداد و گفت: در بیش از 400 هکتار از باغات شهرستان حاجی آباد درخت پسته وجود دارد که از این میزان 279 هکتار بارور است و عملکرد حدود 5/ 1 تنی در هکتار را داراست که مجموعاً 418 تن محصول به طور سالانه برداشت می شود.
مهندس غفوری در ادامه تصریح کرد: این باغات در شمال شهرستان حاجی آباد در مناطق دهستان و خوشنآباد واقع شده و در سال جاری تنها 10 هکتار افزایش سطح زیر کشت داشته ایم. وی در خصوص ارقام کاشت شده پسته هم عنوان کرد: ارقام کله قوچی و کرمانی در حاجی آباد کشت شده و گل دهی آنها از نیمه اول فروردین آغاز و برداشت پسته هم از اوایل مردادماه آغاز شده و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.
وی همچنین در خصوص عوامل محدودکننده کشت پسته هم اذعان داشت: شوری بالای 4000 هزار ای سی در آب و بالای 8 ای سی در خاک و همچنین وجود لایه های سخت خاک، شوری و قلیائیت خاک و بالابودن سطح سفره های کاذب آب از عوامل محدودکننده کشت این محصول به شمار می روند.
گفتنی است پسته منشا آسیای مرکزی دارد و در ناحیه شرقی ایران و کشورهای افغانستان و ترکمنستان کشت می شود و دارای قدمتی بیش از 4 هزار سال است. کشت و کار این محصول در ایران به صورت تجارتی حدودا از سال سوم هجری قمری آغاز و پس از ظهور اسلام اولین بار در قم و در اواخر قرن پنجم به دامغان و سپس به قزوین برده شد و حدود 200 سال قبل به استانهای اصفهان، یزد، کرمان و هرمزگان هم آورده شد.
دیدگاهتان را بنویسید