گوشت شتر؛پروتيين سالمي كه درسبد غذايي هرمزگاني ها نيست

گوشت شتر؛پروتيين سالمي كه درسبد غذايي هرمزگاني ها نيست

گوشت شترمحصول پروتييني سالم ،طبيعي وارگانيكي است كه داراي فوايدي از جمله افزايش قواي بدن مي باشد اين گوشت در برخي از استانهاي كشور از جمله سمنان ويزد وهرمزگان توليد مي شود اما به رغم اينكه ميزان توليد  گوشت شتردر هرمزگان در سطح بسيار بالايي است اين محصول سالم تاكنون نتوانسته در  سبد غذايي خانوارهاي  هرمزگاني جايي پيدا كند وهمين امر زمينه را براي صادارت اين محصول به استانهاي همجوار فراهم كرده وعلاوه بر آن نبود بازار مناسب براي فروش اين محصول در داخل استان موجب شده اين محصول پروتييني سالم   به شكل  صادراتي براي برخي كشورهاي همسايه به ارمغان برده شود از همين رو در اين فرصت علاوه بر،شمردن فوايد اين محصول سالم در مبحثي كوتاه به بررسي راه كار هاي رشد شتر داري در هرمزگان مي پردازيم  ونظر برخي از مديران استان در اين مسئله را جويا مي شويم با ما در اين گزارش همراه باشيد
يك كارشناس تغذيه در رابطه با فوايد گوشت شتر  گفت: مصرف گوشت شتر براي افزايش قواي بدن، رفع تب و كنترل روماتيسم مي‌تواند مفيد باشد.
وي افزود: گوشت شتر از لحاظ شكل ظاهري شبيه گوشت گوسفند است. اين گوشت‌ از سديم بيشتري بر خوردار است اما ميزان پتاسيم آن كمتر است و منبع بسيارمهمي  براي تامين بسياري از مواد  مورد نياز بدن است.
اين متخصص تغذيه ابراز داشت : اين گوشت حاوي پروتئين‌هايي با ارزش غذايي بالا و تعدادي از ويتامين‌هاي مفيد و مورد نياز بدن نظير ويتامين‌هاي گروه B و برخي از عناصر معدني مهم نظير آهن و فسفر و كلسيم است.
صفوي گفت: مصرف گوشت شتر ، ضد تب و رماتيسم و ضد بواسيراست ود ر موارد استفاده از گوشت شتر هرچه كه شتر ذبح شده سن كمتري داشته باشد داراي گوشت ترد تر ونرم تري خواهد بود .

 مدير امور دام سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان گفت  :استان  با دارا بودن 20 هزار نفر شتر كه 50 درصد اين تعداد در جاسك وسيريك هستند حائز رتبه سوم كشوري از نظر آماري وتوليدات شتر است .

اقليم هرمزگان براي پرورش  شترمساعد تر از ساير استانها است

زارعي با بيان اينكه گوشت شتر محصول دامي است كه هيچ گونه مواد افزودني ندارد ابراز داشت :اهميت دادن به توليد گوشت شتر در استان بايد در اولويت قرار گيرد وشتر داران براي پرورش هر چه بيشتر  اين نوع دام  در استان بايد تشويق شوند .

معاون توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان نيز گفت : با اهميت دادن به پرورش اين نوع دام در استان مي توان توليد كنند گان شتر را به سمت وسويي برد كه اين استان به قطب توليد شتر در كشور تبديل شود   .

ابراهيم طغرلي افزود : شرايط آب وهوايي كل استان بويژه شهرستانهايي همچون جاسك وسيريك به گونه اي است كه منابع طبيعي ،محيط زيست وچراگاه هايي با اقليم خاص ومناسب  براي پرورش شتروجود دارد .

وي ادامه داد :شرق استان ،منابع طبيعي  ومحيط زيست اين نقاط به گونه اي است كه دامهايي غير از شتر كمتر مي توانند در اين مناطق به سر برند وآب ناكافي وكمبود علوفه مرتعي وجنگل ها در مجموع زمينه را براي پرورش شتر فراهم كرده كه مي تواند خود  را با شرايط بياباني سازگار كند  .

وي با اشاره به اينكه توليد  گوشت شتر به عنوان محصولات سالم دامي است بيان داشت : با معرفي توانمندي هاي استان  به موسسات بين المللي كه به حمايت از توليدات طبيعي وسالم  مي پردازند مي توان به درصد  موفقيت پرورش شتر در استان اضافه كرد .

وي گفت : از آنجایی که شتر و شترداری دراستان  برای جذب توریسم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است باید جایگاه شترداری در هرمزگان به لحاظ حرفه‌ای تعیین شود.

طغرلي ابراز داشت : با توجه به شرايط مساعد ياد شده در زمينه پرورش  شتر تهيه طرح ها وبرنامه هايي از جمله طرح جامع شترداري در استان در دستور كار قرار گرفته است.

  افزايش تعداد ايستگاههاي شترداري در سيريك ضروري است

 مدير جهاد كشاورزي سيريك نيز گفت : شهرستان سيريك با دو هزارو 300نفر شتربعد از جاسك  داراي بيشترين تعداد شتر در استان مي باشد كه لازم است در راستاي فراهم كردن زمينه مساعد در رابطه با توسعه شترداري در اين شهرستان توجه وي‍ژه اي صورت گيرد .

مهندس رمون به وجود ايستگاههاي شترداري در اين شهرستان اشاره داشت وافزود: اگر چه وجود اين ايستگاهها در شهرستان موجب تسهيل كار شترداران شده اما افزايش تعداد ايستگاهها ي شترداري در اين شهرستان نيزبعنوان يكي از ضرورتهايي است كه بايد به آن توجه وي‍ژه اي صورت گيرد .

وي اظهار داشت :‌گسترش بیمه شتر نيز ضروري است چراكه  ميزان غرامت پرداخت شده به شترداران بسيارناچيز  مي باشد واز يك گله شتر تنها پنج يا شش شتر زير پوشش بيمه قرار مي گيرد ومشمول  پرداخت غرامت مي شود  و لازم است در اين زمينه تدابيري انديشيده شود .

وي ابراز داشت : از ديگر مسائلي كه بايد در زمينه رشد شترداري در استان به آن توجه شود ودر طرح جامع شترداري ديده شود مسئله كمبود انشعاب آب در ايستگاههاي شترداري است كه اين مسئله موجب مي شود شتر ها براي رفع تشنگي خود به سمت شهر بيايند واين امر موجب افزايش تصادفات جاده اي شود كه حل اين مسئله نيز ضروري است .

ايجاد تشكل صنفي براي شترداران راهگشا خواهد بود

مدير جهاد كشاورزي جاسك نيز گفت : طرح جامع شتر داري بحث بسيار اقتصادي مفيد وموثري است واز اولويت هاي مديريت جهاد كشاورزي جاسك در سال 90 خواهد بود.

گرگيج با بيان اينكه استان در زمينه تغذيه وخريد ن‍ژاد اين دام كمترين وابستگي به ساير كشور ها را  دارد افزود: مسئله آب ،افزايش ايستگاههاي پرواربندي شتر ،ساماندهي شتر،صادرات  ومسائلي همچون بيمه بايد درطرح جامع شترداري استان ديده شود .

وي تاكيد كرد : ايجاد يك تشكل صنفي براي شترداران واستقرار تعداد بيشتري از  نيروهاي  دامپزشك در ايستگاهها ي شترداري براي رسيدگي به وضعيت بهداشت اين دام نيز بايد مدنظر قرار گيرد .

 

 


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *