از اواسط تیرماه :
نخلداران هرمزگانی برای دریافت گواهی” محصول سالم” اقدام کنند
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت : نخلداران هرمزگانی بسته به زمان برداشت خرما در مناطق مختلف در صورت تمایل پیش ازآغاز برداشت خرما میتوانند برای دریافت گواهی محصول سالم اقدام کنند
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان مهندس پرویز ترابی زاده افزود : نخلداران استان از اواسط تیرماه می توانند تقاضای دریافت گواهی محصول سالم برای خرمای تولیدی خود را به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها ارائه دهند .
وی ادامه داد: سال گذشته چهار نفر از نخلداران استان موفق به دریافت گواهی محصول سالم شدند
وی با تعریف تولید محصول سالم ابراز داشت: توليد محصول سالم به اين معنا است كه از كليه امكانات در توليد محصول بهينه استفاده شود تا اثرات سوء كاربرد نادرست سموم باعث باقيماندن آنها در محصولات و زيان به مصرف كننده نشود .
وی تاکید کرد: باید بخش کشاورزی به سمت تولید محصول سالم حرکت کند به منظور تحقق این مهم آموزش کشاورزان نسبت به استفاده صحیح از کودها وسموم وهمچنین تغییر نگرش وعادت مردم در خصوص استفاده از محصول سالم جز اولین گام هایی است که برای ترویج تولید محصول سالم باید برداشته شود
وی با ابراز اینکه محصول سالم محصولی است که سموم به کار رفته در تولید آن در حد استاندارد باشد ابرا زداشت :باید به کشاورزان آگاهی بخشید که ميزان كود و سموم مشخصي را براي پرورش محصولات خود بكارگيرند و با رعايت استانداردها محصولات سالمي به مصرف كنندگان عرضه كنند.
وی همچنین در زمینه اطلاع رسانی به مصرف کننده گان نیز خاطرنشان کرد :در زمینه ترویج فرهنگ استفاده از محصولات سالم تر که البته گران تر هستند نیز باید برای مصرف کنندگان تبلیغ بیشتر ی صورت گیرد
وی تصریح کرد :با ترویج تولید محصول سالم کشاورزی وبکارگیری حد مجاز سموم وکودهای شیمیایی ویا کمتر از آن ضمن حفظ سلامت مصرف کنندگان می توان محیط زیست را هم از آسیب های جدی در امان نگه داشت .
گفتنی است شهرستانهای میناب وحاجی آباد از نقاط عمده تولید خرما در هرمزگان به شمار می روند خرماي آل مهتري از ارقام زودرس خرما که كار برداشت اين نوع خرما از 15 خرداد هر سال در استان شروع می شود و ساير ارقام خرما شامل زرك ،كلك سرخ و خارو مي باشد
.
دیدگاهتان را بنویسید