هرمزگان با دارا بودن شرایط اقلیمى خاص از پتانسیلهای مطرح کشور در زمینه کشاورزى و دامپرورى است به گونه اي كه وجود 110هزار نفر بهره بردار این حوزه و 17/8 درصد ترکیب اشتغال بخش کشاورزى بیانگر اهمیت و جایگاه برتر و مهم کشاورزى در منطقه است.
شرایط آب وهوایی مناسب در این استان زمینه های مناسبی را براي كشت ميوه هاي گرمسيري مانند انبه ، موز، كنار، گواوا ، چيكو فراهم کرده است و همچنین سالانه بخش مهمي از محصول سبزي و صيفي شامل گوجه فرنگي، خيار سبز، بادمجان، هندوانه، فلفل و سيب زميني كشور در اين استان توليد مي شود و کشت محصولات خارج از فصل در استان هرمزگان توانسته جایگاه این استان را در شمار یکی از مطرح ترین استانهای جنوبی در بعد کشاورزی قرار دهد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از آغاز کشت پاییزه صیفی جات در استان خبر داد و گفت: در سال زراعی جدید بیش از 55 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به کشت سبزی و صیفی جات خارج از فصل اختصاص داده شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مهندس “علینقی صالحی” افزود: گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز، هندوانه، خیار، فلفل و کدو، لوبیا و طالبی ازجمله محصولات کشاورزی هستند که در مزارع استان به طور سالانه کشت و با توجه به اقلیم استان در ماههای کمبود تولید در حالیکه اکثريت نقاط کشور را آب و هوايي سرد و يخبندان در بر گرفته است، این محصولات وارد بازار می شوند.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود از مجموع این میزان سطح زیر کشت، بیش از یک میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات برداشت شود که با توجه به توليد و عرضه محصولات کشاورزي خارج از فصل هرمزگان در پاييز و زمستان، نقش تعيين کنندهاي در زمينه تعادل قيمت ها در بازار سبزي و صيفي کشوردارد.
این مقام مسوول با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت به ترتیب مربوط به گوجه فرنگی با سطح زیرکشت بیش از 13 هزار هکتار، بادمجان 10 هزار و 668 هکتار و پیاز با 10 هزار و 512 هکتار می باشد، افزود: مابقی اراضی نیز زیرکشت سایر محصولات صیفی و سبزی قرار دارد.
مهندس صالحی، در ادامه بیان داشت: از میزان اختصاص داده شده به کشت سه محصول گوجه فرنگی، بادمجان و پیاز پیش بینی می شود که به ترتیب بیش از 370 هزار، 307 هزار و 237 هزار تن از این محصولات برداشت شود.
وی، بیشترین سطح زیرکشت زراعی امسال با احتساب غلات را مربوط به حاجی آباد با بیش از 22 هزار هکتار و میناب با 20 هزار و 562 و بندرعباس با 17 هزار و 813 هکتار ذکر کرد و گفت: پیش بینی می شود بیشترین تولید نیز به شهرستانهای میناب، بندرعباس و رودان باشد.
وی اظهار داشت: بادمجان در اراضی کشاورزی بخش مرکزی بندرعباس از جمله تازیان و شهرستانهای میناب و رودان و محصول گوجه فرنگی نیز در مناطق پارسیان، بندرعباس، میناب، کهورستان بندرخمیر، رودان و سیریک و پیاز نیز در شهرستانهای میناب، بندرعباس و رودان کشت می شوند و زمان برداشت محصولات کشت شده با توجه به نوع آنها از آبانماه تا اردیبهشت ادامه دارد.
وی، با اشاره به متغییر بودن فصل برداشت محصولات پاییزه بیان داشت: پیش بینی می شود در مجموع بیش از یک میلیون و 200 هزار تن محصول از مزارع سطح زیر کشت صیفی جات در سطح استان برداشت شود.
پتانسیل بالای توليد خارج از فصل محصولات كشاورزي، توليد بهترين نارنگي كشور، رتبه اول توليد محصول ليموترش و انبه در كشور، رتبه سوم توليد خرما وچهارم مركبات در كشور، از مزيت هاي بخش كشاورزي هرمزگان است و این استان طي سال هاي اخير در جهت تامين نيازهاي پروتئيني و افزايش توليدات و فرآورده هاي دامي از روند رو به رشدي برخوردار بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید