مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به پايان يافتن زمان برداشت محصول خرما از سطح 35هزار هکتار از نخیلات استان گفت: امسال حدود 140 هزار تن خرما از نخلستانهای استان برداشت شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مهندس “سید ابراهیم حسینی درآگاهی“ افزود: این میزان برداشت نسبت به مدت مشابه سال قبل به دلیل انجام پروژه اصلاح باغات تفاوت قابل توجهی نداشت.
وی، اظهار داشت: شهرستان میناب با بیش از 11 هزار هکتار، رودان 9 هزار و 100 و حاجی آباد با 4 هزار و 290 هکتار به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده اند.
این مسوول اضافه کرد: به لحاظ برداشت نیز، رودان، میناب و حاجی آباد نیز بیشترین میزان تولید را نسبت به سایر شهرستانهای استان دارند.
به گفته ی حسینی درآگاهی، استان هرمزگان از نظر سطح زیر کشت رتبه پنجم وتولید رتبه چهارم را دارا می باشد.
این مسوول در ادامه بیان داشت: 52 رقم خرما در استان وجود دارد که برخی ارقام درجه یک آن، شامل: پیارم، زاهدی، خاصویی، کریته و مرداسنگ و ارقام درجه 2 نیز شامل زرک، آل مهتری، بردییال و حلو است که 16 هزار تن ارقام خرما تجاری می باشد. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، سطح زیر کشت ارقام تجاری و بازارپسند را بیش از 16 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: در این میان خرمای پیارم طرفداران زیادی دارد بطوری که از 35 هزار هکتار سطح زیر کشت اراضی کشاورزی استان 7 هزار هکتار آن به کشت این رقم اختصاص داده شده است.
مهندس حسینی درآگاهی، افزود: برداشت خرما از نخلستانهای این استان از خردادماه با برداشت خرمای آل مهتری میناب آغاز و تا نیمه اول آبانماه با خرمای پیارم در حاجی آباد پایان می یابد.
خرمای تولیدی این استان علاوه بر تولید مصرفی استان به سایر نقاط کشور و همچنین خارج از کشور صادر می شود.
|
دیدگاهتان را بنویسید