ذخیره تصویر فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی حمایت می شود

 

 

در راستای توانمند سازي زنان روستايي در توسعه پایدار بخش کشاورزی و همچنین تسريع در روند ارتقاء بخشي به بنيه اقتصادي خانوارهاي روستايي، فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی در هرمزگان حمایت می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، كارشناس مسوول امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان گفت: به همین منظور، مقدمات ایجاد 300 سایت تولید كود ورمی كمپوست در استان فراهم شده است.

“لاله بشیرزاده” اظهارداشت: نام نویسی از متقاضیان ایجاد این سایت ها انجام و در آینده ای نزدیك كار آموزش زنان روستایی نیز آغاز و به متقاضیان در قالب اشتغال خانگی تسهیلات بانكی پرداخت می شود.

كارشناس مسوول امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان یادآورشد: برای توانمند سازی متقاضیان در زمینه پرورش و تولید كرم های ورمی تولید كننده كود كمپوست چند سایت آموزشی از طرف این سازمان در تعدادی از شهرستانها در حال ایجاد است.

بشیرزاده گفت: متقاضیانی كه در دوره های آموزشی شركت كرده باشند اضافه بر تسهیلات بانكی از سایر كمك های دولت نیز در زمینه تولید بهره مند خواهند شد.

وی با بیان اینكه در برنامه پنجم توسعه به میزان 30 درصد از كودهای شیمیایی كاسته و به همین مقدار كودهای ورمی كمپوست جایگزین آنها می شود ابراز داشت: تولید كنندگان این نوع كودها نگران فروش نباشند.

در اطلاعات منتشره میزان مصرف كودهای شیمیایی دراین استان سالانه 70 هزارتن اعلام شده كه بایستی تا پایان برنامه پنجم توسعه 21 هزارتن آن با استفاده از كودهای ورمی كمپوست و كمپوستی جایگزین گردد.

این كارشناس مسوول امورزنان روستایی و عشایری خاطرنشان ساخت: این می تواند بهترین موقعیت برای بانوان متقاضی شغل به خصوص دانش آموختگان رشته های كشاورزی باشد تا نسبت به تولید كود ورمی كمپوست مورد نیاز این استان در شهرهای محل زندگی خود اقدام كنند.

این مسوول با اشاره به فواید ورمی كمپوست برای تبدیل زباله به كودی كاملا ارگانیك بیان داشت: ورمی كمپوست یك نوع كرم زباله خوار است و به هیچ عنوان بار میكروبی نداشته و با خوردن زباله تر كودی كاملا ارگانیك تولید می كند.

استفاده از كودهای آلی بیولوژیك علاوه بر حاصلخیزی خاك، موجب كاهش تاثیرات منفی حاصل از كاربرد بیش از اندازه كودهای شیمیایی و همچنین سبب نفود پذیری و تهویه خاك، افزایش مقاومت گیاهان د رمقابل امراض ، ارتقای كیفیت محصول و نگهداری بیشتر آب نیز می شود.

 


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *