رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: به مناسبت دهه مبارک فجر، 463 پروژه عمرانی و تولیدی در بخش کشاورزی با اعتباری بالغ بر 373 میلیارد و 937 میلیون ریال به بهره برداری می رسد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، مهندس “علینقی صالحی” در نشستی با خبرنگاران بمنظور تشریح برنامه های دهه فجر افزود: این پروژه ها شامل 424 پروژه آب وخاک و صنایع، 4 پروژه تولیدات دامی، 8 پروژه تولیدات گیاهی و 1 پروژه در حوزه ترویج می باشند.
وی، اظهار داشت: 26 پروزه نیز مربوط به ادارات تابعه است که از این تعداد، 16 مورد مربوط به منابع طبیعی و آبخیزداری، 7 مورد در حوزه دامپزشکی و 3 پروژه نیز مربوط به سازمان تعاون روستایی است.
وی با بیان اینکه شهرستان بندرعباس و سیریک به ترتیب بیشترین و کمترین پروژه های افتتاحی را در این دهه را دارند، گفت: با افتتاح مجموع این پروژه ها، 4 هزار و 505 خانوار روستایی از مزایای این پروژه ها بهره مند و زمینه اشتغال700 نفر فراهم می شود.
این مسوول، با بیان اینکه خشکسالی های چند ساله اخیر منابع آبی استان را با مشکل مواجه کرده است، بيان داشت: تامین منابع آب و مدیریت آن یکی از اولویتهای مهم این سازمان می باشد که برای این کار برنامه ریزی شده است.
مهندس صالحی، افزود: به همین منظور و برای بالا بردن راندمان آب در بخش کشاورزی، با حمایت دولت و تلاش سازمان، در حال حاضر از151 هزار هکتار اراضی کشاورزی مستعد استان، بیش از 65 هزار هکتار زیر پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته و امسال نیز برای سیستم آبیاری تحت فشار 21 هزار هکتار از اراضی سطح زیرکشت برنامه ریزی شده که از ابتدای امسال تاکنون، این سیستم در سطح حدود 13 هزار هکتار از اراضی انجام و یا در حال اجرا شدن می باشد.
این مسوول افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، پیش بینی می شود که تا پایان برنامه پنجم توسعه، 91 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان که قابلیت آبیاری تحت فشار را دارند به این سیستم مجهز شوند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی دو هدف مهم تامین غذا و امنیت غذایی را دنبال می کند، بیان داشت: این سازمان نیز در این راستا، با اجرای پروژه های مختلف افزایش وکیفیت تولید را در راس برنامه های خود قرار داده است.
صالحی در ادامه به اولویتهای سازمان اشاره کرد وگفت: به استناد برنامه پنجم توسعه، باید کاهش 35 درصدی مصرف کودهای شیمیایی و همچنین تولید 25 درصدی محصول سالم را داشته باشیم که به همین منظور در بحث تولید کود ورمی کمپوست که جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی است بیش از 180 منقاضی به بانکهای عامل معرفی شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، به ترویج کشت های داربستی با استفاده از آب شور بعنوان یکی دیگر از اولویتهای سازمان اشاره و اضافه کرد: این طرح به صورت پایلوت در بندرلنگه اجرا شده است و امسال اجرای آن برای 5/9 هکتار برنامه ریزی شده است.
به گفته ی صالحی،کشت نشاء مکانیزه، بیمه محصولات، مبارزه با آفات، توسعه سامانه بورس و طرح ترویجی ارتقای میانگین محصولات از دیگر اولویتهایی است که سازمان دنبال می کند.
دیدگاهتان را بنویسید