کشاورزی حفاظتی در هرمزگان ۷ ساله شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ،مهندس شاهین شاهی زاده دبیر کشاورزی حفاظتی استان در این راستا افزود: در ابتدای اجرای طرحهای کشاورزی حفاظتی وترویج آن ،کشاورزان عزیزمان دراین تغییر رویه که اولین آن جلوگیری از شخم برگردان دار (سوکی) بود مقاومت نشان می دادند که پس از مشاهده ولمس استفاده از کم خاکورزها و خاکورهای مرکب  به مرور زمان با استقبال زیاد کشاورزان فهیم استان روبرو شدیم و با این رویه تاپایان سال 95 می توان اجرای بیش از 5000 هکتار سطوح کشاورزی حفاظتی برای محصول گندم ،ذرت،پنبه ،جو،کنجد ،یونجه و کلزا را پیش بینی نمود.

در حال حاضر گروه  کشاورزی حفاظتی استان دارای یک کارشناس حفاظتی در هر مرکز جهاد کشاورزی مناطق ویک کارشناس مسئول در هر شهرستان است که در مراحل آمادگی آموزشی برای اجرای طرحها وانتقال دستاوردهای جدید کشاورزی حفاظتی در تمام نواحی استان می باشند.

شاهی زاده اضافه نمود: اصول کشاورزی حفاظتی شامل کاهش بهم خوردگی خاک ،حفظ پوشش گیاهی ،تناوب زراعی و لحاظ کردن شرایط اقلیمی، اقتصادی وفرهنگی  است و از نتایج آن به حفظ منابع مواد آلی خاک وبقایای گیاهی،حفظ ساختمان وموجودات زنده خاک ( در نتیجه عملکرد مطلوب محصول به مرور سالهای انجام عملیات کشاورزی حفاظتی)، ،کاهش تردد ماشین،کاهش مصرف انرژی (سوخت) وکاهش مصرف آب ،اشاره کرد.

در این نوع از کشاورزی عملیات خاک‌ورزی وتردد ماشین کاهش می‌یابد وبقایای محصول قبلی با تناوبزراعی مناسب روی زمین حفظ می شود و همچنین میزان مصرف آب نیز تاحدود زیادی کاهش می یابد.

رئیس اداره فناوریهای  مکانیزه جهادکشاورزی هرمزگان تاکید  کرد:سوزاندن بقایای گیاهی مزارع وباغات  برابر بانابودی مواد آلی ومعدنی وموجودات زنده  خاک و کاهش حاصلخیزی  وآسیب جدی به محیط زیست است و این بقایا نقش بسیارموثری در تامین مواد مغذی ،،حفظ رطوبت ، ساختمان خاک وبستر بذر در کشت محصول دارند ومیزان مورد نیاز آن می یایست در مزارع نگه داشته شود.

 


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *