تحقیقات آب و خاک نیاز بخش کشاورزی است

آزمایش آب و خاک نقش مهمی در تولید محصول با کیفیت دارد.

رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان گفت:بخش تحقیقات آب وخاک مرکز استان با شناختی که نسبت به شرایط آب و خاک دارد محور عمده تحقیقات را در جهت بهبود وضعیت تغذیه ای و ارتقاء راندمان مصرف آب قرار داده است.

به گزارش واحد اطلاعات واخبار روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ، دکتر جهانشاه صالح افزود:با برنامه ریزی های صورت گرفته اجرای6طرح با محوریت سیاست های اقتصاد مقاومتی از سال گذشته در استان آغاز و تاکنون ادامه دارد .

وی تصریح کرد :مدیریت صحیح استفاده از آب لب شور برای تولید نهال انبه ، تعیین حدود بحرانی عناصر معدنی ماکرو و میکرو در برگ درختان خرمای مضافتی در جنوب کرمان ، استعمران در خوزستان ، پیارم در هرمزگان و کبکاب در بوشهر و همچنین طرح پایش کیفیت خاک کشاورزی ، بررسی تاثیر روش کاشت به روش نوار تیپ و کاربرد آب شور بر عملکرد گندم، از مهمترین طرح های در حال اجرا در استان می باشد.

صالح افزود : ارزیابی شاخص های بهره وری راندمان آب بخش کشاورزی در روش آبیاری نوین و سنتی با اعتباری بالغ بر 120میلیون تومان از منابع سازمان جهاد کشاورزی   و پایش تجمع نیترات وفلزات سنگین در گوجه فرنگی تولید شده در غرب استان با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی استان با اعتباری قریب به 33میلیون تومان  از دیگر طرح های تحقیقاتی در حال اجرای این مرکز می باشد.

وی با  اشاره به اهمیت مطالعه بر روی انواع ارقام گندم در استان گفت:

4سایت الگویی با هدف تعیین نسبت بهینه مصرف کود گندم رقم چمران در مناطقی همچون  منطقه گنج ، طاشکوئیه  ، فارغان و شمیل شهرستان حاجی آباد  در سال گذشته بصورت پایلوت انجام شد.

صالح  افزود : انتشارجلد اول کتاب راهنمای تغذیه گیاه وجمع آوری مطالب کتاب مبانی فنی و تحقیقاتی تولید پیاز خوراکی  از مهمترین یافته های تحقیقاتی این مرکز می باشد.

 

 


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *