کشتار گاههای دام وطیور استان نیاز به کد بین الملی ir دارد

کد ir  کدی است که از طریق سازمان فائو  به محصولات کشاورزی برای صادرات ارائه می شود.

مدرس سازمان فائو گفت : برای حضور در بازارهای جهانی باهدف صادرات محصولات کشاورزی از جمله گوشت، مزارع و کشتارگاههای استان باید به کد ir مجهز شوند.

به گزارش واحد اطلاعات واخبار روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ، دکتر محمد جعفر ملکشاهی در کارگاه آموزشی کاهش ضایعات گوشت در بندرعباس افزود : هرمزگان به دلیل  اینکه ظرفیت های خوبی در بخش کشاورزی از جمله دام وطیور ، آبزیان ومحصولات زراعی وباغی دارد نیاز است با برنامه ریزی مناسب از ضایعات این حوزه جلوگیری شود .

وی افزود : باید با بهره گیری از صنایع تبدیلی و فرآوری ضایعات گوشت را به چرخه تولید وارد کرد و با صادرات محصولات تولید شده در بخش کشاورزی بهره وری و ارزش افزوده را افزایش داد.

ملکشاهی عنوان کرد : تولید محصولات کشاورزی در کشور در سال 93 قریب به 103میلیون تن بوده که این رقم در سال 94 به 112میلیون تن رسیده است. با توجه به تولیدات ، ارزش صادرات محصولات کشاورزی وصنایع غذایی از شش ونیم میلیارد دلار به پنچ وشش دهم میلیارد دلار در سال 94رسید  که نشان از کاهش صادرات دارد و همچنین ارزش واردات محصولات کشاورزی وصنایع غذایی از 12میلیارد دلار در سال 93 به حدود 9میلیارد دلار رسید که گویای افزایش واردات می باشد.

وی اضافه کرد : ایران در تولید گوشت در جهان رتبه چهارم را دارد.

ملکشاهی خاطر نشان کرد : با فرآوری در گوشت، شیر و پشم می توان از ضایعات بخش گوشت کشورجلوگیری کرد.

وی عنوان کرد : تولید چربی پشم و ایجاد صنایع آن می تواند راهکار مناسبی برای ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی باشد زیرا که چربی پشم در صنایع بهداشتی وآرایشی کاربرد فراوانی دارد.

ملکشاهی با اشاره به اینکه 90درصد شیر خشک مورد نیاز کشور از خارج تامین می شود اظهار داشت : با برنامه ریزی های صورت گرفته بزودی کلنگ احداث کارخانه شیر خشک کشور با اعتباری بالغ بر 100میلیارد تومان  زده خواهد شد.

در ادامه این کارگاه آموزشی، مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با تشریح ظرفیت های حوزه دام وطیور اظهار داشت : در استان 323 واحد مرغداری با تولید سالیانه 32هزار تن گوشت مرغ فعالیت می کنند .

طهماسب غلامپور افزود : نیاز سالیانه استان به گوشت مرغ 28هزارو 800تن می باشد .

وی عنوان کرد : هدف از برگزاری کارگاه آموزشی ضایعات گوشت ، بررسی مشکلات  تولید کنندگان ، کشتارگاهها ، آشنایی مدیران دولتی وخصوصی با استانداردهای بین الملی صادرات محصولات کشاورزی از جمله گوشت  و آگاهی از برنامه های سازمان فائو در خصوص امنیت غذایی در جهان می باشد.

غلامپور افزود : سالیانه 2میلیون تن انواع محصول کشاورزی در استان تولید می شود که حدود 400تن آن بصورت ضایعات از دسترس خارج می شود یعنی 20درصد محصولات با اعتباری بالغ بر 200میلیارد تومان  غیر قابل مصرف می شوند.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *